Τα ΚΔΑΠ στα Ιωάννινα που συμμετέχουν στο Schooling.gr

Είμαστε το schooling.gr μια ιστοσελίδα που αφορά αποκλειστικά τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο του 2018. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας από την πόλη μας την Θεσσαλονίκη. Πολύ σύντομα κάναμε και τα πρώτα βήματα μας και σε άλλες πόλεις. Έτσι φτάσαμε να καταχωρήσουμε και  τα πρώτα ΚΔΑΠ στα Ιωάννινα.

Αυτό το άρθρο το φτιάξαμε για να τους ευχαριστήσουμε….

Τα ΚΔΑΠ στα Ιωάννινα

ΚΔΑΠ Morfosi Κιάφας

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ Μόρφωση Κιάφας στα Ιωάννινα είναι μια πρωτότυπη πρόταση δημιουργικής έκφρασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, μέσω της οποίας δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να αποκτήσουν δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τις κλίσεις τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να μάθουν με βιωματικό τρόπο. Το ΚΔΑΠ έχει στόχο την αρμονική ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Με ένα πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον τοποθετούμε το παιδί στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα με τον δικό του ρυθμό μάθησης, εγρήγορσης και παρακολούθησης. Γι’ αυτό τον λόγο, εξαίρουμε την προσπάθεια του μαθητή. Τον προτρέπουμε να εκφράζεται ελεύθερα σε ένα κλίμα αποδοχής και κατανόησης.

ΚΔΑΠ Το Δέντρο της Γνώσης

Το ΚΔΑΠ Το Δέντρο της Γνώσης είναι ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με πιστοποιημένη από το κράτος  εκπαιδευτική δομή, με αντικείμενο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Σκοπός μας: Ως άμεσο σκοπό έχουμε την δημιουργική απασχόληση των παιδιών  με δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και ως έμμεσο σκοπό έχει την διευκόλυνση εργαζόμενων και άνεργων γονέων.

ΚΔΑΠ Μαγική Αυλή

κδαπ στα ιωάννινα η μαγική αυλή

Ένα ακόμα ΚΔΑΠ στα Ιωάννινα είναι το  ΚΔΑΠ Μαγική Αυλή. Είναι μια πρωτότυπη πρόταση δημιουργικής έκφρασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, μέσω της οποίας δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να αποκτήσουν δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τις κλίσεις τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να μάθουν με βιωματικό τρόπο. Το ΚΔΑΠ έχει στόχο την αρμονική ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Με ένα πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον τοποθετούμε το παιδί στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα με τον δικό του ρυθμό μάθησης, εγρήγορσης και παρακολούθησης. Γι’ αυτό τον λόγο, εξαίρουμε την προσπάθεια του μαθητή. Τον προτρέπουμε να εκφράζεται ελεύθερα σε ένα κλίμα αποδοχής και κατανόησης.


 Μάθε πως μπορείς να συμμετέχεις και εσύ στην ιστοσελίδα μας